Ηλεκτροβάνα

Αλλαγή ηλεκτροβάνας Θέρμανσης
Περιγραφή Δίοδου ηλεκτροβάνας θέρμανσης αυτονομίας:

Αλλαγή ηλεκτροβάνας Θέρμανσης, Ηλεκτροβάνα, Συνεργείο Καθαρισμού σε Αθήνα Πειραιά προάστια, Συνεργείο Καθαρισμού σε Αθήνα Πειραιά προάστια

Οι ηλεκτροβάνες βρίσκουν εφαρμογή εκεί όπου απαιτείται ο έλεγχος της διέλευσης του νερού. Διακρίνονται σε δίοδες και σε τρίοδες, καθώς επίσης σε 12V σε 24V ή 220V. Ένα παράδειγμα μίας ηλεκτροβάνας η οποία είναι 12V μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι τρίοδες ηλεκτροβάνες χηριμοποιούνται για δύο διαφορετικές παροχές με μία κοινή έξοδο και κυρίως βρίσκουν εφαρμογή σε ηλιακά συστήματα, boilers και αυτονομίες. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε εγκαταστάσεις θέρμανσης, όπου γίνεται ο διαχωρισμός κάθε διαμερίσματος από την κεντρική θέρμανση.
Η ηλεκτροβάνα αποτελείται από τον κορμό και τον ηλεκτρικό μηχανισμό μετάδοσης της κίνησης. Ο κορμός είναι συνήθως ορειχάλκινος βαρέως τύπου, μέσα στον οποίο περιστρέφεται μια μπίλια με την βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα. Ο μηχανισμός της κίνησης είναι συνήθως ένας ισχυρός, μικρός μονοφασικός κινητήρας, που αναλαμβάνει να μεταδώσει την κίνηση με γρανάζια στην μπίλια του κορμού, επιτρέποντας ή όχι την ροή του νερού προς τους θερμαινόμενους χώρους.

Η υδραυλική σύνδεση είτε πρόκειται για την αλλαγή ηλεκτροβάνας από βλάβες,  ή την τοποθέτηση νέας ηλεκτροβάνας ή  για την αντικατάσταση ηλεκτροβάνας, πραγματοποιείται ανάμεσα στον κεντρικό σωλήνα προσαγωγής και στον συλλέκτη κάθε διαμερίσματος, ή για εγκατάσταση με ξεχωριστές σωληνώσεις για κάθε διαμέρισμα, στον σωλήνα προσαγωγής κάθε διαμερίσματος, μέσα στο λεβητοστάσιο και μετά τον κυκλοφορητή. Η ηλεκτροβάνα δέχεται ηλεκτρική εντολή από τον θερμοστάτη χώρου που έχει εγκατασταθεί σε σπίτι, σε γραφείο κλπ. και με την σειρά της ,δίνει εντολή στον ωρομετρητή ή στον καυστήρα ή ακόμη και στον κυκλοφορητή.

ική  Εταιρικό Προφίλ Λεβητοστάσιο Απολυμάνσεις Καθαρισμός Πυροσβεστήρες Κοινόχρηστα  Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα