Η ηλεκτροβάνα καλοριφέρ αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό μηχανισμό ο οποίος ελέγχει την είσοδο του ζεστού νερού μέσα στον χώρο σας, είτε πρόκειται για οικία είτε για επαγγελματικό χώρο. Λόγω της ιδιαίτερης σημασίας του συγκεκριμένου μηχανισμού στις πολυκατοικίες και γενικά στα κτίρια, η επισκευή και η αντικατάσταση ηλεκτροβάνας αυτονομίας αποτελεί μια βασική υπηρεσία που μπορεί να χρειαστείτε κάποια στιγμή.Παρακάτω θα αναλύσουμε μερικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ηλεκτροβάνας καλοριφέρ που θεωρούμε ότι θα σας φανούν χρήσιμες.

Τι είναι η ηλεκτροβάνα καλοριφέρ και από τι αποτελείται;

Όπως προαναφέραμε, η ηλεκτροβάνα καλοριφέρ είναι στην ουσία το σύστημα που αφορά τον τομέα της θέρμανσης και εξυπηρετείς στην μεταφορά του ζεστού νερού θέρμανσης στο εσωτερικό ενός κτιρίου. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός αποτελείται από δύο βασικά μέρη. Το πλαστικό μέρος που είναι το ηλεκτρικό μοτέρ και από το μεταλλικό μέρος που είναι ο κορμός της ηλεκτροβάνας.αντικατάσταση ηλεκτροβάνας καλοριφέρ

Επισκευή ηλεκτροβάνας αυτονομίας

Όπως κάθε σύστημα, έτσι και η ηλεκτροβάνα μπορεί να παρουσιάσει κάποια βλάβη. Η αιτία της βλάβης μπορεί να οφείλετε σε διάφορους παράγοντες. Οι συχνότερες βλάβες που μπορεί να διαπιστώσετε σε μια ηλεκτροβάνα καλοριφέρ ταξινομούνται σε δύο κατηγορίες:

Βλάβες που παρατηρούνται με τον καυστήρα πετρελαίου σε λειτουργία:

  • Δεν ζεσταίνονται τα σώματα του καλοριφέρ παρόλο που έχω ανοίξει τον θερμοστάτη.
  • Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του χώρου είναι πολύ υψηλότερη από ότι έχω ορίσει.
  • Τα σώματα ζεσταίνονται παρόλο που είναι κλειστός ο θερμοστάτης καλοριφέρ.

Βλάβες ηλεκτροβάνας με τον καυστήρα εκτός λειτουργίας.

  • Ο καυστήρας δεν λειτουργεί όταν ανοίγω τον θερμοστάτη.
  • Ο καυστήρα συνεχίζει να λειτουργεί παρόλο που είναι κλειστός ο θερμοστάτης.
Οι βλάβες ηλεκτροβάνας μπορεί να οφείλονται σε διάφορους παράγοντες. Μερικοί από αυτούς είναι:
  1. Πέρας άνω των 10 ετών από την εγκατάστασή τους
  2. Τοποθέτηση χαμηλής ποιότητας ηλεκτροβάνας
  3. Συσσώρευση αλάτων και σκουριάς στο δίκτυο νερού.
Σε όλες τις ανωτέρω βλάβες, αρχικά απαιτείται ο έλεγχος από ένα εξειδικευμένο συνεργείο, το οποίο και θα εντοπίσει και αν όντως το πρόβλημα οφείλεται στην ηλεκτροβάνα. Αφού γίνει η εκτίμηση, η εταιρεία μας θα αναλάβει την επισκευή της ηλεκτροβάνας, ώστε να αποκατασταθεί και η λειτουργία του συστήματος θέρμανσης.Η αλήθεια είναι ότι ορισμένες φορές το πρόβλημα μπορεί να μην οφείλεται στον συγκεκριμένο μηχανισμό. Μια συντήρηση λέβητα πετρελαίου ή η επισκευή του θερμοστάτη μπορεί να είναι και η λύση στο πρόβλημά σας. Σε κάθε περίπτωση η εκτίμηση από έναν επαγγελματία είναι και ο μόνος τρόπος για να εντοπιστεί η ακριβή αιτία του προβλήματος.επισκευή ηλεκτροβάνας αυτονομίας

Αντικατάσταση ηλεκτροβάνας καλοριφέρ

Εάν η έκταση της ζημιάς είναι αρκετά σημαντικοί, το έμπειρο προσωπικό μας θα σας προτείνει την αντικατάσταση της ηλεκτροβάνας αυτονομίας με μία σύγχρονη και πλήρως λειτουργική. Τόσο κατά την επισκευή όσο και την αντικατάσταση μιας ηλεκτροβάνας, η Different Service επιλέγει τα πλέον κατάλληλα ανταλλακτικά υψηλής ποιότητας. Άλλωστε βασικός μας στόχος είναι να εξασφαλίσουμε την άριστη απόδοση και την μέγιστη διάρκεια ζωής του συστήματός σας.Εάν διαπιστώσατε και εσείς κάποια από τις ανωτέρω βλάβες στην ηλεκτροβάνα καλοριφέρ, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να αναλάβουμε την άμεση επισκευή ή αντικατάστασή της. Εάν μάλιστα δεν γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικότερες βλάβες στο σύστημα θέρμανσης.
Scroll to Top