Καθαρισμός καμινάδων τζακιών

Ο καθαρισμός καμινάδας τζακιού αποτελεί μια από τις ιδιαίτερα σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει το συνεργείο καθαρισμού Different Service. Αν και αρκετός κόσμος έχει στραφεί σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν την ζεστασιά και την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που προσφέρει ένα τζάκι. Ωστόσο όπως και σε κάθε άλλη μορφή θέρμανσης, έτσι και σε ένα τζάκι, η συντήρηση είναι απαραίτητη κάθε χρόνο.

Μια από τις βασικότερες και ιδιαίτερα σημαντικές υπηρεσίες συντήρησης είναι ο καθαρισμός της καμινάδας.  Ο καθαρισμός καμινάδων τζακιών αποτελεί βασικό θέμα τόσο για την ασφάλεια όσο και την σωστή λειτουργία εντός του τζακιού σας. Σε καμία λοιπόν περίπτωση δεν θα πρέπει να αμελήσετε την συντήρηση της καμινάδας σας καθώς μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες. Καλό λοιπόν θα ήταν να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Γιατί χρειάζεται ο καθαρισμός καμινάδας τζακιού;

Όπως προαναφέραμε, ο σωστός καθαρισμός του τζακιού θα εξασφαλίσει τόσο την σωστή λειτουργία και απόδοση του όσο φυσικά και την μέγιστη ασφάλεια του χώρου στον οποίο βρίσκεται. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις πυρκαγιών λόγω αμέλειας καθαρισμού της καμινάδας.

καθαρισμός καμινάδων τζακιών

Ωστόσο υπάρχουν μερικοί παράγοντες που καταστούν τον καθαρισμό της καμινάδας ενός τζακιού αναγκαίο. Ένας από αυτούς είναι το ψήσιμο στο τζάκι. Σίγουρα η ευκολία του να ψήσει κανείς στο τζάκι είναι ιδιαίτερα ελκυστική. Ωστόσο τα λίπη που συσσωρεύονται στα τοιχώματα της καμινάδας με αποτέλεσμα να συσσωρεύεται και αρκετή βρωμιά.

Ένας δεύτερος αλλά εξίσου σημαντικός λόγος που η καμινάδα του τζακιού μπορεί να απαιτεί καθαρισμό σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι η καύση ακατάλληλων ξύλων. Σίγουρα κάθε καύση οδηγεί στην συγκέντρωση πίσσας στα τοιχώματα της καμινάδας. Ωστόσο η καύση ακατάλληλων ξύλων απαιτεί και έναν  από τους βασικότερους λόγους φραγμένων καμινάδων τζακιού. Φυσικά, η μη έγκαιρη συντήρηση θα οδηγήσει σε αυξημένη ποσότητα καπνού στο εσωτερικό του χώρου σας. Κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Μπορώ να αναλάβω τον καθαρισμό καμινάδας τζακιού μόνος μου;

Αν και θεωρητικά θα μπορούσατε να αναλάβετε τον καθαρισμό της καμινάδας μόνοι σας χρησιμοποιώντας τα προϊόντα του εμπορίου, κάτι τέτοιο στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν είναι εφικτό. Ο λεπτομερής καθαρισμός της καμινάδας σε όλο της το μήκος είναι ιδιαίτερα δύσκολος και απαιτεί  εξειδικευμένες γνώσεις από έναν έμπειρο επαγγελματία. Άλλωστε με το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος που θα χρειαστεί να καταβάλετε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε για κάτι τέτοιο.

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός καμινάδας τζακιών;

Ο καθαρισμός καμινάδας τζακιού θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Μάλιστα, ως καλύτερη   περίοδος συντήρησης ενός τζακιού θεωρείται η περίοδος που τελειώνει ο χειμώνας. Σκοπός να εξασφαλίσουμε την σωστή λειτουργία την επόμενη χρονιά που θα χρειαστεί να ζεσταθείτε από αυτό. 

Εναλλακτικά, εάν για οποιονδήποτε λόγο παραλείψατε την καθαρισμό μετά το πέρας της χειμερινής περιόδου, θα πρέπει οπωσδήποτε να την προγραμματίσετε πριν τον επόμενο χειμώνα που θα χρειαστεί να το ξανά ανάψετε.

Καθαρισμός τζακιού

Ποιο είναι το κόστος για τον καθαρισμό καμινάδας τζακιών;

Το κόστος για έναν απλό καθαρισμό καμινάδας τζακιού είναι ιδιαίτερα χαμηλό και προσιτό για τον καθένα. Ωστόσο τις περισσότερες φορές, λόγω μικροφθορών, απαιτούνται και επιπρόσθετες εργασίες. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί αν εκτιμηθεί από πριν το ακριβές ποσό. Ο καλύτερος τρόπος για να λάβετε μια πιο συγκεκριμένη  προσφορά είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας. Η εταιρεία μας αναλαμβάνει τον καθαρισμό καμινάδων τζακιών τόσο σε οικίες όσο και επαγγελματικούς χώρους με άριστα αποτελέσματα και στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Scroll to Top