Συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα – εργασίες

Συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα – εργασίες :

Η συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα κλειστού κυκλώματος περιλαμβάνει τις πιο κάτω εργασίες:

Συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα – εργασίες, Συνεργείo καθαρισμού και συντήρηση καυστήρα Different Service

1) Η συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα κλειστού κυκλώματος περιλαμβάνει και το Πλύσιμο καθρεφτών για καλύτερη απόδοση.

Στην συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα ελέγχουμε οπτικά και την μόνωση στους καθρέπτες. Με τον καιρό στους καθρέφτες επικάθεται σκόνη η οποία δημιουργεί ένα φιλμ μεταξύ των ακτίνων του ήλιου και του τζαμιού με αποτέλεσμα την μειωμένη συγκέντρωση της ηλιακής ακτινοβολίας στις εσωτερικές σωλήνες των καθρεφτών, άρα μειωμένη απόδοση.

2) Αλλαγή της ράβδου ανωδίου.

Στην συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα, η ράβδος ανωδίου αντικαθίσταται κάθε δύο χρόνια για την αποφυγή της ηλεκτρόλυσης, η οποία δημιουργείται στο εσωτερικό του δοχείου. Η ράβδος ανωδίου τοποθετείται στην βάση της αντίστασης. Τα μεγέθη που διατίθενται είναι 20,30 και 50 εκατοστά. Επίσης χρησιμοποιούμε και συστήματα ανωδίου τα οποία χρησιμοποιούνται και εξωτερικά του ηλιακού θερμοσίφωνα.

3) Αντιψυκτικό υγρό.

Για να έχουμε την μέγιστη απόδοση στον ηλιακό θερμοσίφωνα (κλειστό κύκλωμα) και για την προστασία του από χαμηλές θερμοκρασίες πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να αντικαθιστούμε το αντιψυκτικό υγρό.
Σε περίπτωση που δεν γεμίσουμε το κλειστό κύκλωμα του ηλιακού με το αντιψυκτικό υγρό τότε μπορούν να δημιουργηθούν τα εξής προβλήματα: Α) Σπάσιμο των σωληνώσεων του συλλέκτη και Β) Μειωμένη απόδοση ακόμη και σε ημέρες με ηλιοφάνεια.

4) Αντικατάσταση της φλάντζας αντίστασης.

Κατά την διάρκεια ολοκλήρωσης της συντήρησης του ηλιακού θερμοσίφωνα αντικαθίσταται η φλάντζα της αντίστασης για να μην υπάρχουν διαρροές και δημιουργηθούν προβλήματα, όπως το βραχυκύκλωμα και κάψιμο των ηλεκτρικών συνδέσεων μετά από έλεγχο( θερμοστάτης και αν χρειαστεί αντικατάσταση της αντίστασης).

5) Καθαρισμός του θερμοσίφωνα εσωτερικά.

Ο καθαρισμός του θερμοσίφωνα γίνεται για την απομάκρυνση της λάσπης και της απομάκρυνσης των αλάτων με σκούπα που επικάθονται και δημιουργείται κακή μεταγωγή της θερμότητας με αποτέλεσμα την κακή απόδοση (απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος για να θερμανθεί το νερό).

6) Έλεγχος βαλβίδας κλειστού κυκλώματος και βαλβίδας νερού χρήσεως.

Γίνεται ο έλεγχος στα ασφαλιστικά του ηλιακού θερμοσίφωνα και αν κριθεί απαραίτητο τότε αντικαθίστανται για να μην σκάσει ο θερμοσίφωνας σε περίπτωση υπερθέρμανσης αλλά και για την προστασία των σωληνώσεων της εγκατάστασης.

7) Έλεγχος στις μονώσεις των σωληνώσεων.

Οι μονώσεις των σωληνώσεων με τον καιρό φθείρονται και έτσι οι σωληνώσεις εκτίθενται στις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα όπως η μειωμένη απόδοση και το σπάσιμο των σωλήνων σε περίπτωση παγετού.
Το κόστος για την συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα μέχρι 300 λίτρα είναι από 65 Ευρώ.
Εγγυημένη εργασία.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος καλέστε μας στα τηλέφωνα 210 932 8019 και 6980 559 248.

Αρχική

Call Now Button