Συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε Αθήνα Πειραιά και Προάστια

Συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας χρησιμοποιείται για την παραγωγή του ζεστού νερού χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, η οποία είναι σε αφθονία στην Ελλάδα. Η συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα μας επιτρέπει την καλύτερη απόδοση του.

Είναι ίσως η πιο απλή και πιο γνωστή ηλιακή συσκευή. Κατά την διάρκεια της λειτουργίας του επιτυγχάνεται η κυκλοφορία του νερού με φυσικό τρόπο χωρίς κάποια μηχανικά μέρη ( λ.χ. κυκλοφορητής ).

Η διαδικασία θέρμανσης του νερού γίνεται φυσικά με αύξηση της θερμοκρασίας , όπου οι ακτίνες του ηλίου απορροφώνται από τους συλλέκτες.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας χρησιμοποιείται από την δεκαετία του ‘70 σε μεγάλο εύρος, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε υπόλοιπες χώρες όπου υπάρχει ηλιοφάνεια.

Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι στην Ελλάδα οι εγκατεστημένοι ηλιακοί θερμοσίφωνες ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Αυτό έχει ως θετικό αποτέλεσμα την τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων.

 

Είδη ηλιακού θερμοσίφωνα

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας χωρίζεται σε δύο είδη:

Το πρώτο είδος είναι του ανοικτού κυκλώματος και το δεύτερο είδος είναι του κλειστού κυκλώματος.

Στο ανοικτό κύκλωμα έχουμε την απευθείας χρήση του νερού, το οποίο μπαίνει στον ηλιακό και ζεσταίνεται πιο γρήγορα.

Άρα έχουμε γρήγορη θέρμανση, όμως σε περιοχές με σκληρό νερό δεν συνίσταται γιατί βουλώνει.

Στον ηλιακό θερμοσίφωνα ανοικτού κυκλώματος δεν μπορούμε να προσθέσουμε αντιψυκτικά υλικά .

Στο κλειστό κύκλωμα έχουμε δύο κυκλώματα όπου το θερμαινόμενο μέσο (π.χ. νερό) κυκλοφορεί μέσα σε σερπαντίνα και ζεσταίνει νερό χρήσεως.

Με αυτό τον τρόπο το νερό χρήσεως θερμαίνεται με μία καθυστέρηση.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας σε αυτή την περίπτωση δεν βουλώνει εύκολα ακόμη και σε χρήση με σκληρό νερό.

 

Συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα

Η συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα κλειστού κυκλώματος, ολοκληρώνεται με την προσθήκη αντιψυκτικών υλικών και με αντιδιαβρωτικά υλικά.

 

Μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ηλιακούς θερμοσίφωνες διπλής και τριπλής ενέργειας.

Αυτό σημαίνει ότι στην στην διπλή ενέργεια ο ηλιακός θερμοσίφωνας εκτός από τους συλλέκτες που υπάρχουν για να ζεστάνουν το νερό, υπάρχει και η χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, που όταν έχουμε συννεφιά και δεν επαρκεί η ηλιακή ενέργεια τότε κάνουμε χρήση της ηλεκτρικής αντίστασης.

Στους ηλιακούς τριπλής ενέργειας ισχύει ότι στους ηλιακούς διπλής ενέργειας, με επιπλέον την δυνατότητα σύνδεσης τους με το κύκλωμα θέρμανσης. Σε αυτή την περίπτωση το ζεστό νερό του λέβητα ζεσταίνει τον ηλιακό.


Εργασίες συντήρησης ηλιακού θερμοσίφωνα σε Αθήνα/Αττική Πειραιά και Προάστια

Εργασίες συντήρησης ηλιακού θερμοσίφωνα

Η συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα κλειστού κυκλώματος περιλαμβάνει τις πιο κάτω εργασίες:

1) Η συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα κλειστού κυκλώματος περιλαμβάνει και το  Πλύσιμο καθρεφτών για καλύτερη απόδοση.

Στην συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα ελέγχουμε οπτικά και την μόνωση στους καθρέπτες. Με τον καιρό στους καθρέφτες επικάθεται σκόνη η οποία δημιουργεί ένα φιλμ μεταξύ των ακτίνων του ήλιου και του τζαμιού με αποτέλεσμα την μειωμένη συγκέντρωση της ηλιακής ακτινοβολίας στις εσωτερικές σωλήνες των καθρεφτών, άρα μειωμένη απόδοση.

2) Αλλαγή της ράβδου ανωδίου.
Στην συντήρηση ηλιακού θερμοσίφωνα, η ράβδος ανωδίου αντικαθίσταται κάθε δύο χρόνια για την αποφυγή της ηλεκτρόλυσης, η οποία δημιουργείται στο εσωτερικό του δοχείου. Η ράβδος ανωδίου τοποθετείται στην βάση της αντίστασης. Τα μεγέθη που διατίθενται είναι 20,30 και 50 εκατοστά. Επίσης χρησιμοποιούμε και συστήματα ανωδίου τα οποία χρησιμοποιούνται και εξωτερικά του ηλιακού θερμοσίφωνα.

3) Αντιψυκτικό υγρό.
Για να έχουμε την μέγιστη απόδοση στον ηλιακό θερμοσίφωνα (κλειστό κύκλωμα) και για την προστασία του από χαμηλές θερμοκρασίες πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να αντικαθιστούμε το αντιψυκτικό υγρό.

Σε περίπτωση που δεν γεμίσουμε το κλειστό κύκλωμα του ηλιακού με το αντιψυκτικό υγρό τότε μπορούν να δημιουργηθούν τα εξής προβλήματα:
Α) Σπάσιμο των σωληνώσεων του συλλέκτη και Β) Μειωμένη απόδοση ακόμη και σε ημέρες με ηλιοφάνεια.

4) Αντικατάσταση της φλάντζας αντίστασης.

Κατά την διάρκεια ολοκλήρωσης της συντήρησης του ηλιακού θερμοσίφωνα αντικαθίσταται η φλάντζα της αντίστασης για να μην υπάρχουν διαρροές και δημιουργηθούν προβλήματα, όπως το βραχυκύκλωμα και κάψιμο των ηλεκτρικών συνδέσεων μετά από έλεγχο( θερμοστάτης και αν χρειαστεί αντικατάσταση της αντίστασης).

5) Καθαρισμός του θερμοσίφωνα εσωτερικά.

Ο καθαρισμός του θερμοσίφωνα γίνεται για την απομάκρυνση της λάσπης και της απομάκρυνσης των αλάτων με σκούπα που επικάθονται και δημιουργείται κακή μεταγωγή της θερμότητας με αποτέλεσμα την κακή απόδοση (απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος για να θερμανθεί το νερό).

6) Έλεγχος βαλβίδας κλειστού κυκλώματος και βαλβίδας νερού χρήσεως.

Γίνεται ο έλεγχος στα ασφαλιστικά του ηλιακού θερμοσίφωνα και αν κριθεί απαραίτητο τότε αντικαθίστανται για να μην σκάσει ο θερμοσίφωνας σε περίπτωση υπερθέρμανσης αλλά και για την προστασία των σωληνώσεων της εγκατάστασης.

7) Έλεγχος στις μονώσεις των σωληνώσεων.

Οι μονώσεις των σωληνώσεων με τον καιρό φθείρονται και έτσι οι σωληνώσεις εκτίθενται στις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα όπως η μειωμένη απόδοση και το σπάσιμο των σωλήνων σε περίπτωση παγετού.

Το κόστος για την συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα μέχρι 300 λίτρα  είναι από 65 Ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα / των ηλιακών θερμοσίφωνων καλέστε μας στα τηλέφωνα επικοινωνίας 210 932 8019 – 6980 559 248.

Η Different Service αναλαμβάνει τον καθαρισμό και την συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα ή την συντήρηση και τον καθαρισμό των ηλιακών θερμοσίφωνων σε όλη την Αθήνα Αττική και στις περιοχές Καλύβια Καπανδρίτι Κάντζα Κερατέα Κορωπί Μαρκόπουλο Παιανία Πικέρμι Πόρτο Ράφτη Σπάτα Ωρωπός Αγία Παρασκευή Άνοιξη Αφίδνες Βριλήσσια Γέρακας Γκύζη Γλυκά Νερά Δροσιά Εκάλη Ηράκλειο Κηφισιά Κολωνάκι Λυκόβρυση Μαρούσι Μελίσσια Νέα Φιλαδέλφεια Νέο Ψυχικό Παλλήνη Παπάγου Πεύκη Πολιτεία Χαλάνδρι Χολαργός Φιλοθέη Άγιος Δημήτριος Άλιμος Αργυρούπολη Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Βάρκιζα Βύρωνας Γλυφάδα Δάφνη Ελληνικό Ζωγράφου Ηλιούπολη Ιλίσια Καισαριανή Καλλιθέα Καρέας Μοναστηράκι Νέα Σμύρνη Νέος Κόσμος Παγκράτι Παλαιό Φάληρο Πλάκα Υμηττός Αγία Βαρβάρα Άγιοι Ανάργυροι Αιγάλεω Αμπελόκηποι Αμφιάλη Ανάκασα Ασπρόπυργος Αχαρνών Βαρυμπόμπη Γαλάτσι Δραπετσώνα Ελευσίνα Θρακομακεδόνες Ίλιον Καματερό Κερατσίνι Κολωνός Κορυδαλλός Κουκάκι Κυψέλη Μάνδρα Μεταμόρφωση Μοσχάτο Νέα Ιωνία Νέα Χαλκηδόνα Πατήσια Πειραιάς Περιστέρι Πέραμα Πετράλωνα Πετρούπολη Ρέντης Σεπόλια Ταύρος Χαϊδάρι.

Εγγυημένη εργασία.


Call Now Button