Τι είναι ο κυκλοφορητής σε τι χρησιμεύει

Κυκλοφορητής - Τι είναι & σε τι χρησιμεύει

κυκλοφορητής, Τι είναι ο κυκλοφορητής σε τι χρησιμεύει, Συνεργείο Καθαρισμού σε Αθήνα Πειραιά προάστια, Συνεργείο Καθαρισμού σε Αθήνα Πειραιά προάστια

1.Συμβατικός κυκλοφορητής με ρακόρ Wilo 

 

 

κυκλοφορητής, Τι είναι ο κυκλοφορητής σε τι χρησιμεύει, Συνεργείο Καθαρισμού σε Αθήνα Πειραιά προάστια, Συνεργείο Καθαρισμού σε Αθήνα Πειραιά προάστια

2.Ηλεκτρονικός κυκλοφορητής με φλάτζα Wilo

 

 

Ο κυκλοφορητής είναι αντλία που χρησιμοποιούμε για την βεβιασμένη κυκλοφορία του νερού στο σύστημα της θέρμανσης, είτε ατομικής είτε κεντρικής.

Oι πιο γνωστοί κατασκευαστές κυκλοφορητών στην Ελλάδα είναι η Wilo και η Grundfos.

Η λειτουργία του κυκλοφορητή είναι να μεταφέρει το ζεστό νερό που παράγεται από και προς το λέβητα θέρμανσης μέσω των σωληνώσεων προς τα θερμαντικά σώματα της εγκατάσταση.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα που έχει ο κυκλοφορητής είναι ότι προσθέτει ταχύτητα στο ζεστό νερό που ακολουθεί την διαδρομή μέσα από τις σωληνώσεις της εγκατάστασης , ώστε να φτάσει στο υψηλότερο σημείο της λόγω του μειωμένου βάρους του σε σχέση με το κρύο νερό.

Η σωστή διαστασιολόγηση του κυκλοφορητή παίζει σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του, έτσι ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις αντιστάσεις του δικτύου της εγκατάστασης για την σωστή απόδοση και οικονομική λειτουργία του συστήματος.

Η επιλογή του κυκλοφορητή της θέρμανσης επιλέγεται με το μανομετρικό και την παροχή του νερού σε λίτρα ανά ώρα.

Εφόσον γνωρίζουμε το μανομετρικό του κυκλοφορητή και την παροχή σε λίτρα ανά ώρα, τότε επιλέγουμε στο καμπυλωτό διάγραμμα τον κυκλοφορητή που πρόκειται να εγκατασταθεί.

Σύμφωνα με το μέγεθος της διατομής της σύνδεσης, οι κυκλοφορητές διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

Κυκλοφορητής με ρακόρ και Κυκλοφορητής με φλάντζα.

Σύμφωνα με το μέγεθος και την ισχύ τους χωρίζονται σε μονοφασικούς και τριφασικούς.

Οι κυκλοφορητές που υπάρχουν είναι υδρολίπαντοι και έχουν αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τους ελαιολίπαντους οι οποίοι έχουν σχεδόν καταργηθεί.

Παλιά χρησιμοποιούσαμε συμβατικούς κυκλοφορητές σταθερών στροφών.

Σήμερα χρησιμοποιούμε κυκλοφορητές με μικροεπεξεργαστές οι οποίοι είναι ηλεκτρονικοί και πιο γνωστοί ως κυκλοφορητές inverter.

Ο κυκλοφορητής inverter είναι κυκλοφορητής με υψηλή ενεργειακή απόδοση. Σε σχέση με τους παραδοσιακούς κυκλοφορητές καταναλώνει έως και 80% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και είναι φιλικός προς το περιβάλλον.

Τα ηλεκτρονικά κάθε κυκλοφορητή που χρησιμοποιούν οι εταιρίες, μειώνουν την πίεση μανομετρικού σύμφωνα με την μείωση ζήτησης θέρμανσης.

Αποτέλεσμα είναι η μειωμένη  κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αφού η αντλία μειώνει ταχύτητα ανάλογα με την πίεση και τον ρυθμό ροής.

Έτσι ο κυκλοφορητής επιτυγχάνει να έχει χαμηλή κατανάλωση και μέγιστη απόδοση.

Mε τον παραδοσιακό κυκλοφορητή τριών ταχυτήτων δεν μπορεί πάντα να είναι δυνατή η βέλτιστη λειτουργία, αφού με τον ηλεκτρονικό κυκλοφορητή και την τοποθέτηση του ρυθμιστή σε οποιοδήποτε σημείο μεταξύ min και max, η ρύθμισης της βέλτιστης λειτουργίας της αντλίας και του συστήματος ταχύτητας επιτυγχάνεται ευκολότερα.

Ακόμη υπάρχουν και κυκλοφορητές inverter οι οποίοι μειώνουν και αυξάνουν αυτόματα το μανομετρικό τους σύμφωνα πάντα με την ζήτηση θέρμανσης.

Αναλαμβάνουμε την επισκευή παλαιών συμβατικών κυκλοφορητών, την πώληση, την τοποθέτηση και λειτουργία, την αντικατάσταση κυκλοφορητών inverter στις πιο συμφέρουσες τιμές.Εργασία εγγυημένη.