Υπηρεσία για τον καθαρισμό δεξαμενής πετρελαίου, Καθαρισμός δεξαμενής πετρελαίου.

Καθαρισμός δεξαμενής πετρελαίου

Ο καθαρισμός δεξαμενής πετρελαίου αποτελεί μια βασική εργασία κατά την συντήρηση λέβητα πετρελαίου που θα συμβάλει δραστικά στην αύξηση της απόδοσης του συστήματος θέρμανσης και φυσικά στην εξοικονόμηση χρημάτων.  Η διαδικασία καθαρισμού της δεξαμενής είναι αρκετά γρήγορη και με μικρό κόστος. Ωστόσο η σημασία της είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Πως γίνεται ο καθαρισμός δεξαμενής πετρελαίου;

Για τον  καθαρισμό της δεξαμενής πετρελαίου απαιτείται κάποιο έμπειρο και εξειδικευμένο συνεργείο όπως αυτό της εταιρείας Different Service. Καλό θα ήταν η στάθμη του πετρελαίου να είναι σχετικά χαμηλά, ώστε να εξασφαλιστεί πιο γρήγορα η όλη διαδικασία. Ωστόσο αυτό δεν είναι απαραίτητο, αφού για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, πραγματοποιείται πρώτα η άντληση του πετρελαίου που υπάρχει στο εσωτερικό της.

Αφού γίνει η άντληση του πετρελαίου, θα υποστεί μια διαδικασία καθαρισμού, με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων. Εν συνεχεία, το συνεργείο καθαρισμού θα φροντίσει για τον καθαρισμό των τοιχωμάτων και του πυθμένα, προκειμένου να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα βρωμιάς. Ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δεξαμενή, θα εξαρτηθεί και ο χρόνος που θα διαρκέσει ο καθαρισμός της. Σε γενικές γραμμές η διαδικασία διαρκεί 15-20 λεπτά.

Τέλος, αφού ολοκληρωθεί και ο καθαρισμός της δεξαμενής πετρελαίου, το καύσιμο θα επανατοποθετηθεί στο εσωτερικό της ώστε να καταστεί και πάλι διαθέσιμο προς χρήση. Φυσικά, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας για το πετρέλαιο που θα επανατοποθετηθεί στην δεξαμενή σας. Ωστόσο εάν θέλετε να είστε απόλυτα σίγουροι, μπορείτε πάντα να καλέσετε το συνεργείο μας αφού έχει αδειάσει τελείως το πετρέλαιο.

Δεξαμενή πετρελαίου - καθαρισμός

Ποια τα οφέλη του καθαρισμού δεξαμενής πετρελαίου;

Τα οφέλη που θα αποκομίσετε από τις υπηρεσίες καθαρισμού που σας προσφέρει η εταιρεία μας είναι τεράστια. Πάμε να δούμε τα βασικότερα από αυτά:

Αύξηση της απόδοσης του καυστήρα πετρελαίου

Όσο λιγότερα υπολείμματα και καθιζήσεις υπάρχουν στο εσωτερικό της δεξαμενής, τόσο καθαρότερο είναι το πετρέλαιο. Κάτι τέτοιο φυσικά συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία και απόδοση του καυστήρα πετρελαίου, προσφέροντάς σας καλύτερη ποιότητα ζωής στο εσωτερικό της κατοικίας σας.

Αποφυγή διάβρωσης της δεξαμενής

Τα υπολείμματα που παραμένουν στην δεξαμενή με το πέρασμα του χρόνου οδηγούν στην διάβρωση των τοιχωμάτων της δεξαμενής σας. Κάτι τέτοιο φυσικά θα οδηγήσει σε ανάγκη αντικατάστασης της δεξαμενής μετά από λίγα χρόνια. Ο καθαρισμός της με την χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού και χημικών, θα βοηθήσει στην αποφυγή μιας κατάστασης σαν αυτή.

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Το πετρέλαιο θέρμανσης, δυστυχώς δεν είναι πάντοτε απόλυτα καθαρό.  Σε ελέγχους που πραγματοποιούνται διαπιστώνεται ότι μπορεί να περιέχει υπολείμματα από χώμα, νερό, παραφίνη ή άλλες ουσίες. Όλα αυτά μειώνουν την διάρκεια ζωής της, όπως είναι απολύτως λογικό. Αναθέτοντας τον καθαρισμό δεξαμενής πετρελαίου σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο, θα σας εξασφαλίσει την μέγιστη διάρκεια ζωής τις δεξαμενής σας.

Εξοικονόμηση χρημάτων

Φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και την εξοικονόμηση χρημάτων που σας προσφέρει ο τακτικός καθαρισμός δεξαμενής πετρελαίου. Ειδικότερα, η συνολική βελτίωση της απόδοσης του καυστήρα θα σας εξασφαλίσει μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, κάτι που φυσικά ερμηνεύεται σε χρήματα. Επιπρόσθετα, η αποφυγή διαβρώσεων και φθορών θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην εξοικονόμηση των χρημάτων σας.

Τώρα που σιγά σιγά τα κρύα αυξάνονται και η ανάγκη θέρμανσης γίνεται επιτακτική, καλό θα ήταν να προγραμματίστε έναν καθαρισμό της δεξαμενής σας. Άλλωστε όπως είδατε τα οφέλη είναι τεράστια. Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας προκειμένου να προγραμματίσουμε ένα ραντεβού.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτροβάνα καλοριφέρ | Επισκευή & Αντικατάσταση ηλεκτροβάνας αυτονομίας

Scroll to Top