Εγκατάσταση, καθαρισμός και συντήρηση καυστήρων πετρελαίου και Φυσικού αερίου

Η εγκατάσταση, ο καθαρισμός και η συντήρηση καυστήρων πετρελαίου και φυσικού αερίου γίνονται από εξουσιοδοτημένο εγκαταστάτη του Υπουργείου Βιομηχανίας.

Οι συντηρήσεις είναι υποχρεωτικές από την νομοθεσία και πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο. Οι μετρήσεις για την σωστή λειτουργία των καυστήρων γίνονται με ηλεκτρονικούς αναλυτές καυσαερίων, επομένως έχουμε μέγιστη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση.

Άμεση εξυπηρέτηση σε Αθήνα, Πειραιά και Προάστια

Εγκατάσταση, ρύθμιση και συντήρηση καυστήρων πετρελαίου

Αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση, την ρύθμιση και την συντήρηση καυστήρα πετρελαίου.

Συντήρηση καυστήρα πετρελαίου - συντήρηση καυστήρων
Καυστήρες Πετρελαίου
 • Στο τέλος των εργασιών εκδίδουμε γνήσιο πιστοποιητικό καλής λειτουργίας για το ΠΕΡΠΑ το οποίο φέρει ταινία γνησιότητας.
 • Το κόστος της συντήρησης για καυστήρες πετρελαίου μέχρι 50.000 θερμίδες είναι από 40 Ευρώ με Φ.Π.Α.
 • Το κόστος της συντήρησης για καυστήρες πετρελαίου από 51.000 μέχρι 200.000 θερμίδες είναι από 75 Ευρώ με Φ.Π.Α.
 • Από 201.000 θερμίδες και άνω το κόστος είναι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.
 • Η εγκατάσταση και η συντήρηση του καυστήρα πετρελαίου και φυσικού αερίου γίνονται από εξουσιοδοτημένο εγκαταστάτη του Υπουργείου Βιομηχανίας.
 • Η συντήρηση καυστήρων είναι υποχρεωτική από την νομοθεσία και πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο.
 • Οι μετρήσεις για την σωστή λειτουργία των καυστήρων γίνονται με ηλεκτρονικούς αναλυτές καυσαερίων, επομένως έχουμε μέγιστη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση.

Εγκατάσταση, ρύθμιση και συντήρηση καυστήρων φυσικού αερίου

Αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση, την ρύθμιση και την συντήρηση καυστήρα φυσικού αερίου.

 • Στο τέλος των εργασιών εκδίδουμε γνήσιο πιστοποιητικό καλής λειτουργίας για το ΠΕΡΠΑ το οποίο φέρει ταινία γνησιότητας.
 • Το κόστος της συντήρησης για καυστήρες φυσικού αερίου μέχρι 50.000 θερμίδες είναι από 35 Ευρώ με Φ.Π.Α.
 • Το κόστος της συντήρησης για καυστήρες φυσικού αερίου από 51.000 μέχρι 200.000 θερμίδες είναι από 65 Ευρώ με Φ.Π.Α.
 • Από 201.000 θερμίδες και άνω το κόστος είναι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Συντήρηση καυστήρα φυσικού αερίου
Καυστήρες Φυσικού Αερίου

Επιπρόσθετες υπηρεσίες Εγκατάστασης και συντήρησης σε Αθήνα, πειραιά και Προάστια

Κυκλοφορητές

Εγκατάσταση αυτονομίας θέρμανσης σε πολυκατοικία

Αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση αυτονομίας της πολυκατοικίας καθώς επίσης τις επισκευές και τις βλάβες. Ακόμη αναλαμβάνουμε και τοποθετούμε τους ανιχνευτές φυσικού αερίου για την καλή και ασφαλή λειτουργία του λεβητοστασίου με την χρήση φυσικού αερίου οι οποίοι είναι υποχρεωτικοί σύμφωνα με την νομοθεσία. Σε εγκαταστάσεις οικιών κουζίνας όπου έχουμε χρήση φυσικού αερίου αναλαμβάνουμε την τοποθέτηση ή και την αντικατάσταση των ανιχνευτών φυσικού αερίου.

Καθαρισμός δεξαμενής πετρελαίου

Καθαρισμός δεξαμενής πετρελαίου

Η Different Service αναλαμβάνει τον καθαρισμό των δεξαμενών πετρελαίου. Επειδή όπως όλοι γνωρίζουμε το πετρέλαιο περιέχει διάφορα παράγωγα τα οποία, όταν επικαθήσουν στον πυθμένα της δεξαμενής δημιουργούν προβλήματα. Καλό είναι να γίνεται ο καθαρισμός δεξαμενής πετρελαίου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κυκλοφορητές

Επισκευή παλαιού κυκλοφορητή

Αναλαμβάνουμε την επισκευή όλων των παλαιών τύπων κυκλοφορητών, την πώληση και την αντικατάσταση όλων των τύπων κυκλοφορητών σε περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά και των Προαστίων. Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:Τι είναι ο κυκλοφορητής και σε τι χρησιμεύει

αντικατάσταση δοχείων διαστολής

Τοποθέτηση - αντικατάσταση ανοικτού ή κλειστού δοχείου διαστολής

Αναλαμβάνουμε την τοποθέτηση των ανοικτών και κλειστών δοχείων διαστολής λεβητοστασίου ή και την αντικατάστασή τους στις πιο συμφέρουσες τιμές. Πληροφορίες για τα δοχεία διαστολής

Καθοδική προστασία - συντήρηση καυστήρα πετρελαίου

Εγκατάσταση καθοδικής προστασίας για αποφυγή του φαινομένου ηλεκτρόλυσης

Όταν δύο διαφορετικού τύπου μέταλλα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και από μέσα τους διέρχεται υγρό (π.χ. νερό) τότε δημιουργείται το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης. Η μέθοδος που χρησιμοποιούμε για την ηλεκτρόλυση είναι η καθοδική προστασία. Χρησιμοποιούμε ανώδια μαγνησίου με τα οποία προστατεύουμε την εγκατάσταση της θέρμανσης. Με αυτό τον τρόπο θυσιάζεται το ανώδιο και σταματά το φαινόμενο της ηλεκτρόλυσης στην εγκατάσταση. Καλέστε μας για περισσότερες πληροφορίες.

τοποθέτηση ηλεκτροβάνας καλοριφέρ

Τοποθέτηση - αντικατάσταση ηλεκτροβάνας καλοριφέρ

Στην Different Service αναλαμβάνουμε την εγκατάσταση ή και την τοποθέτηση της ηλεκτροβάνας στην ΑΘήνα, τον Πειραιά καθώς και τα προάστια.

Περισσότερες Πληροφορίες για την συντήρηση καυστήρα

Η συντήρηση καυστήρα του συστήματος της κεντρικής θέρμανσης, του συστήματος ατομικής θέρμανσης και του συστήματος της ενδοδαπέδιας θέρμανσης, στους καυστήρες με την χρήση του πετρελαίου το πιο σωστό είναι η συντήρηση τους να γίνεται μετά το πέρας της χειμερινής περιόδου.

Συντήρηση καυστήρα τι περιλαμβάνει

Έτσι τα κατάλοιπα που υπάρχουν μέσα στον λέβητα απομακρύνονται πιο εύκολα, πιο σωστά και γίνονται οι μετρήσεις μαζί με τις ρυθμίσεις, με ηλεκτρονικούς αναλυτές της εταιρίας KANE.

Έτσι έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα (δηλαδή μέγιστη απόδοση, σωστή κατανάλωση πετρελαίου, φυσικού αερίου, υγραερίου ή και διπλής καύσης πετρελαίου και φυσικού αερίου).

Ακόμη σε κάθε λέβητα και κάθε καυστήρα υπάρχει ένα ταμπελάκι με τα στοιχεία, το οποίο στον λέβητα μπορεί να βρίσκεται:

Στα πλαϊνά καπάκια ή στα εμπρός καπάκια ή στα πίσω καπάκια, το οποίο είναι συνήθως κολλημένο ή πιασμένο με περτσίνια.

Αυτό δείχνει, θερμίδες λέβητα, ημερομηνία κατασκευής, κατασκευαστής, καύσιμο για το οποίο έχει κατασκευαστεί πετρέλαιο/φυσικό αέριο ή και τα δύο.

Η συντήρηση καυστήρα γίνεται μία φορά τον χρόνο για λέβητες μέχρι 400.000 θερμίδες και σε λέβητες πάνω από 400.000 μηνιαίως.

Στο λεβητοστάσιο υποχρεωτικά και βάσει νομοθεσίας υπάρχει βιβλίο συντήρησης και γίνονται οι μηνιαίες μετρήσεις και ρυθμίσεις.

Επίσης αναγράφεται η ημερομηνία επίσκεψης, η ώρα και η υπογραφή του τεχνικού που έκανε την συντήρηση.

Διάρκεια Διαδικασίας Κατά Την Συντήρηση Καυστήρα:

Κατά την διάρκεια συντήρησης στο λεβητοστάσιο γίνεται ο έλεγχος στον πίνακα οργάνων του λέβητα, στον κυκλοφορητή ή τους κυκλοφορητές εγκατάστασης.

Επίσης ελέγχεται η πίεση νερού στο δοχείο αδράνειας αν υπάρχει που χρησιμοποιείται για μπάνιο, η καθοδική προστασία για αποφυγή ηλεκτρόλυσης.

Ελέγχεται η πίεση νερού σε όλο το σύστημα της θέρμανσης, ο οπτικός έλεγχος στις βαλβίδες ασφαλείας πίεσης νερού. Σε περίπτωση μη σωστής λειτουργίας τους γινεται η αντικατάσταση τους.

Ακόμη και το δοχείο διαστολής ελέγχεται ώστε να έχει κι αυτό την σωστή πίεση.

Κατά την διάρκεια συντήρησης καυστήρα γίνεται έλεγχος στους υδροστάτες καυστήρα και κυκλοφορητών ώστε να διαπιστωθεί ότι λειτουργούν σωστά.

Σε περίπτωση μή σωστής απόκρισης τους αντικαθίστανται με νέους.

Ακόμη γίνεται ο έλεγχος σε πυροσβεστήρες που υπάρχουν (σωστή στήριξη τους, αναγόμωση ή και αντικατάσταση εάν χρειάζεται).

Επιπρόσθετες ενέργειες στη συντήρηση καυστήρων:

Στην συντήρηση καυστήρα φυσικού αερίου γίνεται έλεγχος σε ανιχνευτές φυσικού αερίου. Σε περίπτωση παρέλευσης πενταετίας γίνεται αντικατάσταση όπως ορίζει η νομοθεσία.

Γίνεται έλεγχος στο σύστημα απαγωγής προϊόντων καύσης (καμινάδα), ώστε να μην έχουμε προβλήματα κατά την διάρκεια λειτουργίας του καυστήρα,(όπως υγροποίηση, κακή λειτουργία λόγω του κακού καθαρισμού της).

Στην περίπτωση όπου έχουμε καύσιμο το πετρέλαιο, η καμινάδα ελέγχεται με όργανα και ο καθαρισμός της γίνεται έτσι ώστε:

Nα έχουμε σωστή λειτουργία, να μην υπάρχει διαρροή από προϊόντα καύσης (διαρροή διοξειδίου του άνθρακα – μονοξειδίου του άνθρακα κλπ).

Στην περίπτωση που έχουμε σαν καύσιμο φυσικό αέριο η καμινάδα πρέπει να ελέγχεται ώστε:

Να μην υπάρχει διαρροή των προϊόντων της καύσης (διαρροή διοξειδίου του άνθρακα – μονοξειδίου του άνθρακα κλπ.).

Έλεγχος γίνεται στους επιβραδυντές που υπάρχουν στον λέβητα (φλογαυλοί), ώστε να επιτυγχάνουμε καλύτερη οικονομία καυσίμου (πετρέλαιο – φυσικό αέριο – υγραέριο).

Εφόσον είναι κατεστραμμένοι από φυσιολογική φθορά οι επιβραδυντές, αντικαθίστανται με νέους και η απόδοση του συστήματος της κεντρικής θέρμανσής αυξάνεται. Άρα έτσι έχουμε την μείωση της κατανάλωσης στο πετρέλαιο – φυσικό αέριο – υγραέριο.

Σε κάθε λέβητα με χρήση πετρελαίου, φυσικού αερίου ή υγραερίου γίνεται και ο έλεγχος στο σύστημα της στεγανοποίησης της πόρτας.

Σε επίτοιχους λέβητες ο έλεγχος αυτός γίνεται στις μονωτικές πυρίμαχες πλάκες.

Σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα (κατεστραμμένο πυρίμαχο υλικό), τότε σε κάθε περίπτωση γίνεται και η σωστή επιδιόρθωση.

Εν κατακλείδι μπορούμε να πούμε ότι στην συντήρηση καυστήρα τα οφέλη που έχουμε είναι:

 • Η χαμηλότερη κατανάλωση πετρελαίου όπου μπορεί να φτάσει μέχρι και 40%.
 • Έχουμε αύξηση απόδοσης της εγκατάστασης καθώς επίσης και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής λέβητα, λόγω της απομάκρυνσης από τα προϊόντα καύσεως πετρελαίου.

Ενδιαφέρεστε για συντήρηση καυστήρα πετρελαίου ή συντήρηση καυστήρα φυσικού αερίου; Επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να προγραμματίσουμε μια επίσκεψη στον χώρο σας.

Scroll to Top