επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού

Συμβουλές καθαρισμού σπιτιών – μύθοι και αλήθειες

Η αλήθεια είναι, ότι όταν πρόκειται για μυστικά και συμβουλές καθαρισμού σπιτιών, δίνουμε ιδιαίτερη βάση στα όσα μας έχουν μεταφέρει η  προηγούμενες γενιές. Άλλωστε, όλοι μας δεν νιώθαμε ότι η μητέρα μας είχε τα πάντα καθαρά και οργανωμένα; Τα μυστικά της γιαγιάς πάντοτε δεν μας βοηθούσαν να λύσουμε προβλήματα της καθημερινότητάς μας;

Φυσικά, στην σημερινή εποχή, τέτοια tips για τον καθαρισμό σπιτιού, είναι διαθέσιμα και στο διαδίκτυο. Ωστόσο δεν είναι όλα αλήθεια. Στο σημερινό μας άρθρο, θα δούμε μερικούς από τους μεγαλύτερους μύθους και αλήθειες, που αφορούν τον καθαρισμό ενός χώρου.

Συμβουλές καθαρισμού με ξίδι – ισχύουν;

συμβουλές καθαρισμού με ξίδι

Η αλήθεια είναι ότι οι συμβουλές καθαρισμού με ξίδι είναι από αυτές που ισχύουν και προσφέρουν τεράστια διευκόλυνση. Το ξίδι έχει την δυνατότητα να καθαρίσει σχεδόν τα πάντα. Στην πραγματικότητα, είναι ένα τόσο ευέλικτο καθαριστικό και τόσο φιλικό προς το περιβάλλον που δικαίως έχει κερδίσει την φήμη που έχει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξίδι άφοβα για ένα μεγάλο μέρος επιφανειών. Μερικές από τις επιφάνειες στις οποίες αξίζει να το χρησιμοποιήσετε είναι το δάπεδο, πάγκοι laminate, νεροχύτες και στο σύνολο των επιφανειών του μπάνιου.

Μάλιστα, ένα από τα σημαντικότερη οφέλη που προσφέρει είναι και η απομάκρυνση της δυσοσμίας. Εάν λοιπόν θέλετε να απομακρύνετε τις οσμές του τσιγάρου από έναν χώρο, αφήστε ένα μπολ με νερό και ξίδι ολόκληρο το βράδυ. Ακόμη και αν το δωμάτιο είναι γεμάτο καπνό και με κλειστές τις πόρτες, την επόμενη μέρα θα παρατηρήσετε ότι η μυρωδιά του τσιγάρου έχει φύγει.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες επιφάνειες που δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με ξίδι. Μερικές από αυτές είναι τα ξύλινα πατώματα, πάγκοι από γρανίτη, χαλιά.

Καθαρισμός τζαμιών με εφημερίδα – μύθος ή αλήθεια;

καθαρισμός τζαμιών

Αρκετός είναι ο κόσμος που πιστεύει ότι η εφημερίδα αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να καθαρίσετε τα τζάμια, χωρίς να αφήσει θαμπάδες. Η αλήθεια είναι, πως η εφημερίδα όντως αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο καθαρισμού τζαμιών. Ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και ο καλύτερος.

Ειδικότερα, η εφημερίδα αποτελεί ένα υλικό που μουσκεύεται εύκολα. Οπότε για να καθαρίσετε μια μεγάλη επιφάνεια, θα χρειαστείτε αρκετά φύλλα. Το καλύτερο υλικό για τον καθαρισμού τζαμιών, η αλήθεια είναι πως είναι το υφασμάτινο πανί. Τα αποτελέσματα που προσφέρει είναι καλύτερα και πιο γρήγορα. Ωστόσο εάν δεν έχετε εύκαιρο κάποιο ύφασμα, η εφημερίδα μπορεί να αποτελέσει μια υπέροχη εναλλακτική.

Η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να κάνει ζημιά σε ένα χαλί;

Καθαρισμός χαλιών - στρωμάτων - καναπέδων

Ο καθαρισμός χαλιών αποτελεί μια βασική εργασία για κάθε χώρο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων μάλιστα, χρησιμοποιεί την ηλεκτρική σκούπα προκειμένου να αφαιρέσει τυχόν βρωμιές, ψίχουλα κλπ. Η αλήθεια είναι πως η ηλεκτρική σκούπα αποτελεί τον βασικότερο τρόπο καθαρισμού χαλιών. Ωστόσο κάθε ηλεκτρική σκούπα διαθέτει και κάποιου είδους ρυθμίσεις. Διαφορετική είναι η ρύθμιση για χαλιά και διαφορετική για δάπεδα.

Καλό λοιπόν θα ήταν να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις που ορίζει ο εκάστοτε κατασκευαστής στο εγχειρίδιο χρήσης, προκειμένου να αποφύγετε κάποια ανεπιθύμητη φθορά. Επιπρόσθετα, προκειμένου να εξασφαλίσετε το βέλτιστο αποτέλεσμα καθαρισμού στα χαλιά σας, μπορείτε να επιλέξετε τις επαγγελματικές υπηρεσίες καθαρισμού που προσφέρει η εταιρεία μας. Η χρήση ειδικού εξοπλισμού θα εξασφαλίσει και τα καλύτερα αποτελέσματα για τα χαλιά σας.

Συμβουλές καθαρισμού με αφρό ξυρίσματος

συμβουλές καθαρισμού με αφρό ξυρίσματος

Ο αφρός ξυρίσματος αποτελεί ένα προϊόν το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά στον καθαρισμό επίμονων λεκέδων σε ρούχα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε μια μικρή ποσότητα αφρού πάνω στον λεκέ, να το αφήσετε 1-2 ώρες και στην συνέχεια να ξεπλύνετε. Εάν ο λεκές επιμένει μπορείτε να τον αφήσετε περισσότερη ώρα.

Ένα μεγάλο ερώτημα που αφορά τον αφρό ξυρίσματος είναι κατά πόσο προστατεύει τον καθρέπτη του μπάνιου από τους υδρατμούς. Το συγκεκριμένο trick η αλήθεια είναι ότι αποδίδει. Τοποθετήστε λίγο αφρό ξυρίσματος σε ένα πανί και περάστε τον καθρέπτη σας. Θα δείτε ότι μετά το μπάνιο δεν θα έχει γεμίσει με υδρατμούς.

Επαγγελματικές υπηρεσίες καθαρισμού

Όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, οι συμβουλές καθαρισμού δεν αποδίδουν πάντοτε με τον τρόπο που θέλουμε. Υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν  από κάποιον χωρίς την κατάλληλη εμπειρία. Ένα επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού, κρίνεται απαραίτητο στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Μάλιστα, όταν πρόκειται για τον καθαρισμό επαγγελματικών χώρων, καλό θα ήταν να μην δοκιμάσετε μυστικές συνταγές, αλλά να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία. Μια εξειδικευμένη εταιρεία καθαρισμού θα εξασφαλίσει τα βέλτιστα αποτελέσματα, με την χρήση επαγγελματικών προϊόντων καθαρισμού και σύγχρονου εξοπλισμού.

Scroll to Top